Culturele Uitstap 27 juli 2024

Culturele activiteit Kunst in de Stad zaterdag 27 juli:  

Bezoek Breimuseum 27 juli 14u-16u 

 

Zaterdag 27 juli organiseren we opnieuw een bezoek aan een bijzondere plek in

Sint-Niklaas. Ditmaal trekken we erop uit om samen met stadsgids Sandra Vancauwenberghe het Breimuseum in het STEM te bezoeken.

 

Wie aan het vroegere Sint-Niklaas denkt, denkt zeker ook aan “den brei”. Breien een eeuwenoude ambacht  die voor veel inwoners van Sint-Niklaas herinneringen oproept.

Voor sommigen zijn de breimachines nostalgie, voor anderen een openbaring van industrieel vernuft. De breimachines waren stuk voor stuk technische hoogstandjes die al dan niet specifiek voor het Waasland ontworpen waren.

 

In het museum laten we ons onderdompelen in een stukje verleden van Sint-Niklaas en het Waasland. We laten ons verrassen door de geschiedenis, de materialen, de  technieken van het breien en het machinepark van het breimuseum. Wist je dat een deel van de machines effectief nog werkt?

 

Rondbrei, vlakbrei, kousenmachines en alle extra’s, confectietoestellen … Er zijn veel machines en handelingen nodig voor je een “pulleke”, of een paar sokken kan aantrekken.

 

Als jullie geïnteresseerd zijn in dit unieke verhaal, dan verwachten we jullie aan de ingang van het STEM zaterdag 27 juli om 14u. Vergeet zeker je lidkaart van Kunst in de Stad niet, dan is de toegang tot het museum gratis.

 

Inschrijven (verplicht) kan tot 21 juli via een mail aan info@kunstindestad.be.

 

Geniet van de zomer en misschien tot 27 juli!