De Cultuurprijs van de stad Sint-Niklaas gaat naar Kunst in de Stad voor de realisatie van het beeldenpaar ‘Johanna en Margaretha van Constantinopel 1217’ van de hand van Frans Heirbaut uit Sinaai.

Met trots kunnen we aankondigen dat we de Cultuurprijs van de stad Sint-Niklaas naar Kunst in de Stad gaat voor de realisatie van het beeldenpaar 'Johanna en Margaretha van Constantinopel 1217' van de hand van Frans Heirbaut uit Sinaai.

Het beeld staat op de Grote Markt van Sint-Niklaas kant Nieuwstraat. Daar zie je Johanna en Margaretha van Constantinopel terwijl ze een selfie aan het nemen zijn. Het moderne dus gekoppeld aan het historische aspect.

Het Reynaertgenootschap werd 'Culturele vereniging 2017', Kimberly Dhondt werd gekroond tot 'Culturele persoonlijkheid 2017' en 'Pianofest' werd 'Cultureel evenement 2017'.

Voor de eerste keer werd er ook een 'Carrièreprijs' uitgereikt en die ging naar Dirk Van Driessche voor zijn grote verdienste op cultureel vlak.

Massaspel 'Sinay 1798' door toneelkring Baudeloo Sinaai ontving een uitzonderlijke vermelding in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas/Sinaai.