About Kunst in de Stad

KUNST IN DE STAD VZW BRENGT KUNST NAAR DE MENSEN

1.
VOORSTELLEN

Mogen we VZW Kunst in de Stad even aan u voorstellen? Meer weten? Klik hier!

2.
GESCHIEDENIS

Wat is de geschiedenis van Kunst in de Stad? Meer weten? Klik hier!

3 .
BESTUUR

Meer weten wie er in het bestuur zit van Kunst in de Stad? Klik hier.

4.
SCHENKINGEN

Wie heeft er kunst geschonken. Klik hier voor een uitgebreid overzicht.

Kunst in de Stad

Kunst in de Stad is een vereniging die in 1973 is ontstaan op initiatief van enkele kunstminnende privépersonen, met als opzet, ‘kunst’ dichter bij de mensen te brengen. Niet iedereen had het geluk van huis uit met kunst geconfronteerd te worden. Hierdoor bleef een grote groep mensen verstoken van de genoegens van het kunst beleven.

Voor velen blijft de drempel van de musea echter veel te hoog. Immers, 'ongekend is onbemind'. Kunst in de Stad wil, door kunst op straat te brengen, een aanzet en voorsmaakje geven, de deur openen en tonen wat beeldende kunst allemaal te bieden heeft. Daarom zet Kunst in de Stad de ingeslagen weg verder en wil ze van Sint-Niklaas een sublieme, open kunststad maken met internationale uitstraling. In 2017 konden we, tot verwondering van velen, ons nieuwe beeld voorstellen Johanna en Margaretha Van Constantinopel 1217-Frans Heirbaut-Grote Markt. In 2018 won Kunst in de Stad de ‘Cultuurprijs van de Stad Sint-Niklaas’.

De publieke betrokkenheid is hierbij erg belangrijk. Zo zijn alle kunstwerken eigendom van de vzw, worden ze ter beschikking gesteld en bij eventuele stopzetting overgedragen aan het stadsbestuur. Door onafhankelijk maar parallel te werken met het stadsbestuur heeft de vzw meer armslag en mogelijkheden en staat de vereniging dichter bij het publiek.
De financiële middelen om kunst te verwerven, worden verkregen door het innen van lidgelden, privésponsoring, galaconcerten en - heden - ook door steun van stad.