VERBEKE FOUNDATION-CULTURELE UITSTAP 27 NOVEMBER 2021

CULTURELEUITSTAP  VERBEKE FOUNDATION   27 NOVEMBER 2021

 

Tijdens een gegidst bezoek aan de, in 2007 opgerichte, private kunstsite ‘VERBEKE FOUNDATION’ maakten we kennis met de unieke binnenruimte en het natuurgebied van 12 hectare groot waar kunst met natuur, cultuur en ecologie wordt verweven.

 

Naast de permanente collectie is er jaarlijks een wisselende zomer- en wintertentoonstelling. De huidige tentoonstelling ‘Ama Nesciri’ loopt tot 3 april.

De foundation is tevens een kunstenvrijplaats die o.m. kansen biedt aan jonge kunstenaars en kunstenaars in residentie. Kleine en grote projecten volgen elkaar steeds op waardoor de site steeds ‘onaf’ en ‘in beweging’ is.

 

 

Tijdens ons bezoek kregen we duiding  bij verschillende vormen van hedendaagse en moderne kunst waaronder ‘bio art’ en ‘land art’ alsook bij de sculpturen, collages, assemblages, frottages, installaties en kinetische kunst, opgenomen in de vaste en tijdelijke collectie van de buiten- en binnententoonstelling.

 

Na de rondleiding van ruim anderhalf uur in twee groepen, volgde een coronaveilige  en verzorgde lunch in de orangerie waarna elke deelnemer het bezoek kon verderzetten volgens eigen interesse.

 

Deze kunstuitstap was de laatste in een reeks van vier wandelingen die KidS dit jaar organiseerde voor zijn leden.

 

Het is de bedoeling om in 2022 opnieuw kunstuitstappen met busvervoer te kunnen aanbieden. We hopen daarbij weerom vele leden en belangstellenden te mogen ontmoeten.

 

 

Hierbij enkele foto's genomen tijdens de uitstap.